Onze leefwijze

Elke dag komen we in aanraking met stoffen die niet gezond voor ons zijn. Denk maar eens aan stoffen in voeding, de lucht die we inademen, genotsmiddelen en medicijnen. Enkele voorbeelden zijn: tabak, alcohol, kleur- en smaakstoffen, medicijnen, verdovingsmiddelen, pesticiden, zware metalen en (industriële) luchtvervuiling. De schadelijke afvalstoffen kunnen ons immuunsysteem aanvallen en een reeks klachten veroorzaken zoals, lusteloosheid, vermoeidheid, hoofdpijnen, migraines, verkoudheid, griep, slechte huid, slechte adem of lichaamsgeur, sinusproblemen, etc….. Er zijn zelfs theorieën die suggereren dat ontgifting een alternatief is voor de preventie van ziektes aan het immuunsysteem.

Er zijn veel schoolvoorbeelden over hoe we gezond moeten leven of ons leven moeten verbeteren. Maar we blijken niet in staat te zijn om ons lichaam gezond te houden en als we het belang ervan realiseren is het meestal te laat. Ons immuunsysteem breekt af en we worden op een of andere manier ziek. ImageDe moderne leefwijze heft zijn tol op ons lichaam, meer dan je je waarschijnlijk realiseert. Dit wordt duidelijk wanneer je de balans van de bio-energie van je lichaamscellen onderzoekt. Als cellen goed functioneren, dan nemen zij vitale voedingstoffen op in je lichaam en scheiden ze afvalstoffen af. Zelfs een tekort aan beweging stimuleert de opbouw van toxische stoffen doordat onze cellen onvoldoende worden voorzien van zuurstof. Hierdoor kan ook een stagnatie in het natuurlijke ontgiftingsproces ontstaan. Ons lichaam moet optimaal functioneren om alle gifstoffen volledig te kunnen verwijderen (dit proces wordt ontgiften genoemd). Het afscheiden van gifstoffen gaat via onze nieren, lever, darmen, lymfeklieren, longen en huid.

Uit de vele gezondheids-, dieet- en ‘lifestyle’-tijdschriften blijkt dat het nodig is om ons lichaam te helpen om efficiënt en effectief te werken in de omgeving waarin we leven. Onze ideale omgeving zou harmonieus, stressvrij en schoon moeten zijn. Dan zouden we alle voordelen hebben van een goede, natuurlijke en gebalanceerde leefomgeving zonder enige vorm van vervuiling. Het is duidelijk dat dit niet de wereld is waarin we op dit moment leven.

Een reeks behandelingen met de BioEnergiser kan je helpen de balans te herstellen en is een significante verbetering in je gevoel van gezondheid en vitaliteit. Sommige theorieën suggereren dat ontgifting de alternatieve manier wordt voor het voorkomen van diverse ziektes (waaronder immuunziektes).