Vragen

De BioEnergiser Pro is de professionele versie van de BioEnergiser Classic. De werking is hetzelfde alleen zijn een aantal verbeterpunten aangebracht.

 1. Er is een kleine kap over een deel van het voetenbad geplaatst, waaraan de spoel is bevestigd. Hierdoor kan de kap met spoel eenvoudig worden geplaatst en verwijderd.
 2. Een ander groot voordeel hiervan is dat de spoel niet meer omgestoten kan worden tijdens een behandeling.
 3. Verder kan de spoel ook eenvoudig van de kap worden gehaald om zo te worden gereinigd.
 4. De timer unit is geintegreerd in de kap en er is een digitale tijdklok en zoutindicator toegevoegd voor optimale hoeveelheid zout in het water.
 5. Verder zijn er leds (lampjes) verwerkt in de kap die een zachte blauwe rustgevende gloed geven.

Een detox-kuur is een serie van 6-10 behandelingen die je doet met een tussenpozen van 2-3 dagen.

De kuur zorgt ervoor dat je lichaam wordt aangezet tot ontgiften en het weer even de tijd geeft om te stabiliseren na de behandeling. De kuur kan je enkele keren per jaar uitvoeren.

De spoelreiniger is een vloeibaar concentraat welke gebruikt kan worden om de spoel intensief te reinigen. Normaliter is afspoelen van de spoel na gebruik voldoende, maar op bepaalde plekken is de spoel slecht reinigbaar (binnenin). Je kunt hiervoor spoelreiniger gebruiken.

De spoelreiniger is een concentraat welke verdunt kan worden voor regulier gebruik of minder verdund om sterk vervuilde spoelen schoon te krijgen. De spoel moet een aantal uur in een beker/kop met de oplossing worden geplaatst en daarna afgespoeld onder water.

Het is niet noodzakelijk voor de werking van de BioEnergiser om de spoelreiniger te gebruiken, maar het zal de levensduur van de spoel wel iets verlengen.

U kunt de BioEnergiser bij ons huren per week, maand of kwartaal. Het huren voor langere periode is meestal onvoordeliger dan de BioEnergiser zelf kopen. Wilt u meer dan 30 behandelingen ondergaan in uw huurperiode, dan dient u zelf extra vervangingssets aan te schaffen.

De huurprijs is opgebouwd uit 4 delen : de huur van de BioEnergiser, de spoel, de borg en de verzendkosten. Kijk voor de laatste prijzen onder Prijslijst.

Besluit u om de BioEnergiser aan te schaffen na een huurperiode, dan wordt de aanschafprijs verrekend met de borg en aanbetaling.

Het sodium in het zout slaat neer op de spoel gedurende de behandeling. Door low sodium zout te gebruiken gaat de spoel langer mee. Bij gebruik van gewoon keukenzout, zeezout enz zou de spoel maar ongeveer 5 behandelingen meegaan.

De BioEnergiser is goedkoper dan diverse andere detox-voetenbaden. Reden hiervoor is dat BioEnergiser liever meer producten verkoopt dan een hoge marge haalt bij een lage omzet. Door de grote productie wereldwijd, zjn de productiekosten vrij laag en kan de BioEnergiser voor een geringe prijs worden aangeboden.

De BioEnergiser wordt voornamelijk via internet verkocht. Er zijn particulieren maar ook bedrijven die de BioEnergiser gebruiken. Er zijn enkele bedrijven/distributeurs die ze demonstreren, maar daar hebben wij geen overzicht van.

Wilt een proefsessie in het midden van het land, dan kunt u contact met ons opnemen.

Er zit niet veel verschil in de werking van de BioEnergiser t.o.v. andere voetenbaden. Sommige voetenbaden hebben een display om de amperes die stromen te laten zien of om te meten of er voldoende zout in het bad zit. Andere hebben een geavanceerde tijdklok die regelbaar is qua tijd en stroom.

BioEnergiser heeft eenvoudige bediening en waarschuwingssysteem dmv van leds, 1 start/stopknop en een zoemer voor waarschuwingen. Alle noodzakelijke functionaliteiten voor de behandeling.

De vervangingssets voor de voetenbakken verschillen in iets prijs en zijn bijna allemaal goedkoper. De BioEnergiser heeft de beste prijs-kwantiteit verhouding tov de andere voetenbaden.

Een groot voordeel van de BioEnergiser t.o.v. andere apparaten is, dat de BioEnergiser op dit moment als enige een Europees Medisch certificaat heeft (MD 93061) voor de werking en technologie die door de BioEnergiser wordt gebruikt.

Normaliter is 1 a 2 schepjes zout voldoende voor het gebruik van de BioEnergiser (uitgaande van het meegeleverde schepje van 0.3 gram). In sommige regio’s is hard water en dan kun je beter iets minder zout gebruiken (0.5 tot 1 schepjes).

Het is aangetoond dat de spoel langer meegaat indien je minder zout gebruikt. Wees dus een beetje zuinig in het gebruik met zout.

Normaliter gaat de spoel 20 tot 35 beurten mee. Als de spoel het einde van zijn gebruikstijd heeft bereikt, zal het water niet meer verkleuren. Als het water nog wel verkleurt maar niet zo veel als normaal, weet je dat de spoel bijna vervangen moet worden (De spoel heeft nog een normale werking ook bij weinig verkleuring).

De levensduur van de spoel is ook afhankelijk van het gebruik van de hoeveelheid zout (minder zout is beter voor de spoel) en afhankelijk of je de spoel na elke beurt meteen goed schoon maakt. Beide bovenstaande acties zijn beter voor de levensduur van de spoel.

Ja, in dat geval moet je de hoeveelheid zout verminderen die je toevoegd aan het bad. Er gaat een alarm indien er teveel zout in het water zit.

Dit is een reactie van de spoel op de zoutoplossing in combinatie met de afvalstoffen uit de voeten.

Nee. Ga gewoon zitten en ontspan gedurende de behandeling.Het wordt wel aangeraden om voor en tijdens de behandeling een glas water te drinken om het ontgiftingsproces te bevorderen.

Het wordt afgeraden om andere elektronische apparaten te gebruiken (zoals telefoons, laptops, etc.) omdat hierdoor de effectiviteit van de behandeling vermindert.

Idealiter twee behandelingen per week met minimaal 48 uur ertussen.

Je kunt diverse reserve-onderdelen kopen via deze website.

Nee. Mensen met de volgende ziekten of medische indicaties mogen niet gebruik maken van de BioEnergiser.

 • Mensen met epilepsie
 • Mensen met een pacemaker
 • Mensen die orgaantransplantaties hebben gehad
 • Zwangere vrouwen
 • Kinderen jonger dan 5 jaar oud

Nee. De BioEnergiser D-Tox Spa wordt geleverd met zout van een laag sodium gehalte. Dit type zout heeft 60% minder sodium dan gewoon tafelzout. Gebruik nooit gewoon tafelzout omdat hiermee de spoel snel defect zal gaan.
Indien u extra zout wilt bestellen, kunt u dit verkrijgen in de betere reformzaken onder de naam Hunza-zout of Himalaya-bergkristalzout.

Er ontstaat een reactie tussen de spoel en de zoutoplossing, die een oranje/bruine kleur aan het water geeft. Dit is een natuurlijk proces en ontstaat door:

 • de stroom die door de zoutoplossing gaat
 • mineralen in het water
 • moleculen die op de voeten zitten
 • afvalstoffen die door de voeten worden uitgescheiden
 • metaalmoleculen van de spoel

Over het algemeen zijn er geen bijwerkingen. Sommige mensen kunnen last krijgen van licht hoofdpijn of koorstachtige verschijnselen na de behandeling. Het is belangrijk dat je veel water drinkt voor, tijdens en na de behandeling. Dat kan de bijwerkingen van de behandeling verminderen of geheel voorkomen.

Dit hangt ervan af. Sommige mensen voelen een kleine tinteling in de voeten, benen of armen.

Een behandeling duurt 30 minuten.

Load More